Tips voor oprit bestraten

Een oprit bestraten lijkt misschien een gemakkelijk klusje, maar dat is het zeer zeker niet. Om uw oprit zo strak en stevig mogelijk te laten worden moet u rekening houden met een heleboel zaken. Niet alleen dient u met het juiste materiaal te werken, maar ook moet er rekening gehouden worden met zaken als de afwatering en drukverdeling. Een oprit bestraten vergt dus behoorlijk wat ervaring en vooral ook inspanning. Voor het kwalitatief bestraten van de oprit kunt u het beste een deskundige stratenmaker in de arm nemen.

Een mooie oprit

Het oog wil ook wat. De oprit is samen met uw voortuin het visitekaartje van uw huis. Iedere dag passeren mensen deze kant van uw huis en u wilt toch wel zeker weten dat de voorzijde van uw huis zich van zijn beste kant laat zien? Een oprit bestraten heeft daarom een duidelijk plan nodig. Welke stenen wilt u gebruiken? Welke bestratingsverbanden overweegt u? Wat zijn de afmetingen van uw nieuwe oprit?

Bij een nieuwe oprit bestraten heeft u vrije keuze in het kiezen van stenen. Bij een bestaande oprit is het mooi om de stenen qua kleur en type af te stemmen op de stenen die er al liggen. Een mooie oprit voegt waarde toe aan uw woning en aan uw woongenot. Het is daarom belangrijk dat u niet alleen kiest voor een kwalitatieve oprit, maar ook voor één die past bij uw woonwensen en smaak.

Een oprit bestraten

Oprit bestrating kiezen

Bij een oprit bestraten heeft u diverse keuzemogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor de gewenste afmeting, alhoewel dat bij bestaande opritten vaak alleen bestaat uit iets uitbreiden of vervangen van de oprit. U heeft ook de keuze uit diverse soorten materialen;

Tegels zijn de meest voordelige optie. Ze zijn goedkoop in de aanschaf en ze zijn gemakkelijk en snel te leggen. Indien u een stratenmaker inhuurt bent u dus niet zoveel geld kwijt aan het uurloon van de stratenmaker. U kunt kiezen uit gewone tegels of voor grindtegels. Betonnen tegels gaan minder lang mee dan de andere materialen die gebruikt worden om opritten mee te bestraten leggen. Trommelstenen zijn eigenlijk betonstenen die op een bepaalde manier bewerkt worden, waardoor ze een verouderd uiterlijk krijgen. Betonstenen en klinkers zijn sterker dan gewone tegels en gaan daardoor langer mee. Bovendien is deze steensoort populair, omdat ze een natuurlijker karakter hebben.

Grind wordt ook vaak gebruikt om een oprit mee te bestraten. Het is een karakteristieke vorm van bestraten en geeft uw oprit een verfijnde uitstraling. Het nadeel van een oprit bestraten met grind is dat de steentjes regelmatig aangeharkt moeten worden omdat ze opspatten als er overheen gereden wordt. Daarnaast is een goede fundering essentieel voor een oprit van grind.

Offerte bestrating aanvragen

Als u behoefte heeft aan deskundig advies dan kunt u deze altijd inwinnen bij een stratenmaker bij u in de buurt. De stratenmaker kan u voorzien van nuttige tips met betrekking tot het kiezen van het juiste materiaalsoort, bodemsoort en legwijze. U kunt een offerte voor de bestrating aanvragen bij meerdere stratenmakers om te vergelijken bij welk bedrijf u het voordeligst uit bent. Een oprit bestraten is een klus voor een vakman.

Vergelijk gratis

Gratis hoveniers vergelijken voor uw tuin!

Vergelijk gratis hoveniers uit uw regio, hierdoor kunt u tot wel 40% besparen!

Vergelijk gratis
Zelf heb ik geen groene vingers en de tuin had een onderhoudsbeurt nodig. Via hovenier-feitjes.nl zag ik de mogelijkheid om hoveniers geheel gratis te vergelijken. Dit heeft ons enorm geholpen met het vinden van een geschikte hovenier!
Maxim
Binnen een dag hadden wij verschillende aanbiedingen van hoveniers op de mail. Deze op het gemakje bekeken en vervolgens een keuze kunnen maken. Zonder de vergelijking hadden wij nooit zulke goede aanbiedingen gekregen. Geen moment spijt gehad!
Minka
Binnen 1 minuut was het formulier ingevuld en dit heeft mij serieus meer dan 300 euro bespaard op de aanleg van onze tuin. Erg goede service, als we nog keer een andere klus hebben zullen we dit zeker gaan gebruiken
Robert
Over ons

Hovenier-feitjes.nl is een informatieve website. Wij willen zoveel mogelijk vragen beantwoorden op het gebied van klussen in en om de tuin. Met ons initiatief willen we de klussers helpen. Naast de doe-het-zelf klussers helpen we ook wanneer u de klus niet zelf kunt uitvoeren. Hierbij zullen wij er alles aan doen om een geschikte hovenier in uw regio te vinden. Deze kan vervolgens de klus voor u doen tegen een scherp tarief. Vooraf kunt u op onze website informeren over de mogelijkheden en kosten. Voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen!

Vestigingen

Onze vestigingen zitten verspreid door het hele land:

Kosten hovenier

Belangrijk zijn de kosten voor het aanleg of onderhoud van uw tuin. De prijzen van hoveniers staan hier centraal

  • Wat kost een hovenier
  • Kosten tuinaanleg
  • Kosten tuinonderhoud
  • Kosten tuinontwerp