Terras aanleggen, wat zijn de mogelijkheden?

Het terras is een belangrijk onderdeel van de tuin. Op het terras zal het meest gezeten worden en vanaf deze plek word de tuin dus het meest bekeken. Is er bij het tuinontwerp nagedacht hierover of is het juist een extra toevoeging. Het aanleggen van een terras zijn verschillende mogelijkheden. Bedenk van te voren goed hoe groot het moet worden en welk materiaal hiervoor gebruikt gaat worden.

Zo is het mogelijk om een vlonder te maken of dat het terras bestraat gaat worden. Voor elke tuin is er wel een geschikte oplossing, denk hier vooraf goed over na. Op het moment dat de stenen gelegd gaan worden zal het allemaal nog meer vorm krijgen. Voor advies over de keuze is het altijd mogelijk om een ontwerpbureau of hovenier aan te spreken.

Een schitterend rond terras aangelegd door een stratenmaker

Kiezen voor hout

Een houten terras, ook wel vlonder genoemd, geeft een natuurlijke uitstraling. De veelal zachte kleur past heel mooi in een groene tuin. Bij de aanleg van een houten terras kan er gekozen worden tussen tegels en planken. Voor een volledige handleiding om zelf de vlonder te leggen kunt u dit op het gemakje terug lezen. Een hovenier kan u ook helpen met het aanleggen, bekijk de mogelijkheden van een hoveniersbedrijf bij u in de regio.

Een terras maken van klinkers

Het leggen van klinkers is een pittig karwei. Voor een simpelere oplossing kunt u kiezen voor terrastegels. Enkel is het met klinkers mogelijk om veel te variëren tijdens de aanleg van het terras. Bij de aanleg dient er rekening gehouden te worden met de waterafvoer. Om te voorkomen dat alles naar de woning toe loopt, is de vuistregel om elke meter 1 centimeter te dalen van de woning af. Houdt dit goed in de gaten om later veel problemen te voorkomen.

Er is een grote diversiteit aan bestrating. De keuze zal vooral afhangen van de huidige tuin en welk soort hierin past.

Wat kost een terras aanleggen

Gaat u het terras zelf aanleggen, dan komen hier enkel de materiaalkosten bij kijken. Dit zal afhankelijk zijn van de steensoort en het oppervlak wat bestraat moet worden.

Kiest u voor een vakman, dan zullen hier tevens de materiaalkosten een onderdeel zijn. Voor een stratenmaker kunt u een gemiddeld uurtarief vanaf €35,- verwachten. Om een goed beeld te krijgen van de kosten, kunt u het beste een gratis vergelijking aanvragen.

Vergelijk gratis

Gratis hoveniers vergelijken voor uw tuin!

Vergelijk gratis hoveniers uit uw regio, hierdoor kunt u tot wel 40% besparen!

Vergelijk gratis
Zelf heb ik geen groene vingers en de tuin had een onderhoudsbeurt nodig. Via hovenier-feitjes.nl zag ik de mogelijkheid om hoveniers geheel gratis te vergelijken. Dit heeft ons enorm geholpen met het vinden van een geschikte hovenier!
Maxim
Binnen een dag hadden wij verschillende aanbiedingen van hoveniers op de mail. Deze op het gemakje bekeken en vervolgens een keuze kunnen maken. Zonder de vergelijking hadden wij nooit zulke goede aanbiedingen gekregen. Geen moment spijt gehad!
Minka
Binnen 1 minuut was het formulier ingevuld en dit heeft mij serieus meer dan 300 euro bespaard op de aanleg van onze tuin. Erg goede service, als we nog keer een andere klus hebben zullen we dit zeker gaan gebruiken
Robert
Over ons

Hovenier-feitjes.nl is een informatieve website. Wij willen zoveel mogelijk vragen beantwoorden op het gebied van klussen in en om de tuin. Met ons initiatief willen we de klussers helpen. Naast de doe-het-zelf klussers helpen we ook wanneer u de klus niet zelf kunt uitvoeren. Hierbij zullen wij er alles aan doen om een geschikte hovenier in uw regio te vinden. Deze kan vervolgens de klus voor u doen tegen een scherp tarief. Vooraf kunt u op onze website informeren over de mogelijkheden en kosten. Voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen!

Vestigingen

Onze vestigingen zitten verspreid door het hele land:

Kosten hovenier

Belangrijk zijn de kosten voor het aanleg of onderhoud van uw tuin. De prijzen van hoveniers staan hier centraal

  • Wat kost een hovenier
  • Kosten tuinaanleg
  • Kosten tuinonderhoud
  • Kosten tuinontwerp