Wat zijn tuintegels

Tuintegels zijn platte tegels die in verschillende formaten te verkrijgen zijn. Ze worden dan ook gebruikt voor het leggen van terrassen en paden door de tuin. Tuintegels klinkt wat saai, alleen er is echter een hoop diversiteit. Verschillende kleuren, structuren en afmetingen maakt dat er genoeg keuze is en daardoor ook een geschikte tuintegel bestaat voor uw tuin. Een vakman om deze tuintegels te leggen is een stratenmaker. Het is ook goed mogelijk om zelf een terras of tuinpad aan te leggen als u hier enige ervaring in heeft.

Diverse soorten

Er is enorm veel keuze en of u nou houdt van een landelijke, moderne of een unieke tuin. Met tuintegels is dit te realiseren, de uitstraling kan mede hierdoor bepaald worden. Ook als u op zoek bent naar een bepaald patroon kunt u hiervoor kiezen voor een geschikte tuintegel.

De meest voorkomende soorten in Nederland hebben wij voor u op een rijtje gezet. Mogelijk dat u hierdoor geïnspireerd word en een idee krijgt van uw wensen.

Diverse soorten stenen om een pad te maken

Betontegels

Een erg populaire tegel. Namelijk een vrij goedkoop soort terwijl ze lang mee gaan. Deze stevige tegels zijn verkrijgbaar in verschillende maten en hebben allemaal een nette uitstraling. Een erg strakke tegel, met als enig nadeel dat ze na verloop van tijd wel iets kunnen verkleuren.

Natuurstenen tegels

Er zijn verschillende soorten natuursteen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld marmer, leisteen en graniet. Een erg stevige tuintegel met een luxe uitstraling. De kosten voor een natuurstenen tuintegel ligt wel iets hoger dan de overige soorten. Zoekt u een vorstbestendige tuintegel dan kunt u altijd graniet overwegen.

Houten tuintegels

Ook van hout zijn er diverse soorten tuintegels beschikbaar. Hout heeft een andere uitstraling dan steen en hierdoor kan er gekozen worden voor houten tuintegels. Daarbij is het eenvoudig schoon te maken. Bekijk de verschillende mogelijkheden om een goede indruk te krijgen.

Tuintegels laten leggen

Het leggen van tuintegels lijkt eenvoudig werk te zijn. Hier komt wel wat meer bij kijken dan de tuintegels willekeurig neerleggen. De ondergrond is hierbij heel belangrijk, door een verkeerde of geen vlakke ondergrond kunnen er later problemen ontstaan. Ook voor het laten weglopen van water moet hier rekening met gehouden worden.

Zeker bij tuintegels die in bepaalde patronen gelegd moeten worden, is hier enige ervaring wel vereist. Natuurlijk is het altijd mogelijk om de tuintegels zelf proberen te leggen. Via youtube zijn er ook verschillende video’s te vinden met tips. Volg deze tips op om tot een mooi resultaat te komen. Natuurlijk kunt u ook altijd een stratenmaker inschakelen voor het perfecte resultaat.

Kosten van een stratenmaker

Aan een stratenmaker zitten wel kosten verbonden. Naast de kosten van de tuintegels zal een vakman een uurtarief hanteren. Mogelijk moet er ook speciaal materiaal gebruikt worden, het voordeel is dat een stratenmaker dit materiaal zelf bij de hand heeft.

Vergelijk de mogelijkheden van hoveniers in uw regio. Hierdoor komt u in contact met een stratenmaker die u advies kan geven en kan helpen met de aanleg van uw tuintegels.

Vergelijk gratis

Gratis hoveniers vergelijken voor uw tuin!

Vergelijk gratis hoveniers uit uw regio, hierdoor kunt u tot wel 40% besparen!

Vergelijk gratis
Zelf heb ik geen groene vingers en de tuin had een onderhoudsbeurt nodig. Via hovenier-feitjes.nl zag ik de mogelijkheid om hoveniers geheel gratis te vergelijken. Dit heeft ons enorm geholpen met het vinden van een geschikte hovenier!
Maxim
Binnen een dag hadden wij verschillende aanbiedingen van hoveniers op de mail. Deze op het gemakje bekeken en vervolgens een keuze kunnen maken. Zonder de vergelijking hadden wij nooit zulke goede aanbiedingen gekregen. Geen moment spijt gehad!
Minka
Binnen 1 minuut was het formulier ingevuld en dit heeft mij serieus meer dan 300 euro bespaard op de aanleg van onze tuin. Erg goede service, als we nog keer een andere klus hebben zullen we dit zeker gaan gebruiken
Robert
Over ons

Hovenier-feitjes.nl is een informatieve website. Wij willen zoveel mogelijk vragen beantwoorden op het gebied van klussen in en om de tuin. Met ons initiatief willen we de klussers helpen. Naast de doe-het-zelf klussers helpen we ook wanneer u de klus niet zelf kunt uitvoeren. Hierbij zullen wij er alles aan doen om een geschikte hovenier in uw regio te vinden. Deze kan vervolgens de klus voor u doen tegen een scherp tarief. Vooraf kunt u op onze website informeren over de mogelijkheden en kosten. Voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen!

Vestigingen

Onze vestigingen zitten verspreid door het hele land:

Kosten hovenier

Belangrijk zijn de kosten voor het aanleg of onderhoud van uw tuin. De prijzen van hoveniers staan hier centraal

  • Wat kost een hovenier
  • Kosten tuinaanleg
  • Kosten tuinonderhoud
  • Kosten tuinontwerp