Wat kost een stratenmaker?

Welke kosten rekent een stratenmaker en bent u kwijt voor de diverse soorten bestratingen? Het bepalen van de kosten van een stratenmaker zijn uw wensen erg belangrijk. Voor bestraten zijn er veel mogelijkheden, zowel in structuur als in steensoort. Wellicht heeft u voorkeur, geeft deze dan ook aan. Op basis van deze wensen kan er een indicatie gemaakt worden van de kosten.

Soorten bestratingen

Zowel voor het nieuw aanleggen als renoveren is er in bestrating veel mogelijk. Allereerst is het belangrijk om te weten wat er bestraat dient te worden. Verschillende oppervlaktes zijn:

  • Een oprit
  • Terras aanleggen
  • Grind paden
  • Sierbestrating

Voor alle soorten zijn er diverse steensoorten mogelijk. Van kleine klinkers tot grote tegels, wat heeft u voorkeur. Dit kan afhankelijk zijn van de praktische werking en natuurlijk van het uiterlijk.

Stratenmaker aan het werk, wat kost dat?

Voordelen van bestraten

Wat zijn de grootste voordelen om bestraten boven een groene tuin te kiezen? Bestrating heeft als voordeel dat dit onderhoudsvrij is. Voor de kosten heeft dit op lange termijn dan ook veel voordelen. De kosten van een stratenmaker zijn dan ook vaak een investering voor de lange termijn. Waarbij de aanleg van een groene tuin vaak ook nog onderhoud vereist is, wilt/kunt u dit onderhoud niet zelf uitvoeren, dan zullen hier kosten aan verbonden zitten.

Bestrating zorgt ook voor leefruimte in de tuin. In de tuin met grond kan niet altijd gelopen worden en hierdoor is de bewegingsruimte meer beperkt. Bij bestrating kan er gebruikt gemaakt worden van de gehele tuin, ook het plaatsen van tafels/banken en stoelen is door de gehele tuin mogelijk.

Het (uur)tarief

Welk tarief rekent een stratenmaker? De totaalprijs zal grotendeels bepaald worden door het materiaal. Daarnaast is het uurtarief van belang, het uurtarief van een stratenmaker ligt rond de €35,- per uur. Ook kan er gekozen worden om per vierkante meter een prijs vast te stellen. Hierbij zal ook de steensoorten en het aantal m2 de prijs bepalen.

Hoeveel uur een stratenmaker bezig is, zal van uw keuzes afhangen. Logisch dat een stratenmaker met grote tegels minder lang bezig is dan met klinkers. Daarnaast kost het leggen van sierbestrating over het algemeen meer tijd dan een oprit aanleggen.

Stratenmakers vergelijken

Het is mogelijk om stratenmakers te vergelijken. Hierdoor krijgt u inzicht in de mogelijkheden bij diverse stratenmakers uit de regio. Geef duidelijk uw wensen aan en op basis hiervan zal er een indicatie gemaakt worden.

Een gratis vergelijking is binnen enkele minuten aangevraagd. Dit kan gemakkelijk een besparing van 30% opleveren op de totale kosten. De prijzen kunnen enorm verschillen en het is ook zeker niet aan te raden om zonder te vergelijken een stratenmaker in te huren.

Vergelijk gratis

Gratis hoveniers vergelijken voor uw tuin!

Vergelijk gratis hoveniers uit uw regio, hierdoor kunt u tot wel 40% besparen!

Vergelijk gratis
Zelf heb ik geen groene vingers en de tuin had een onderhoudsbeurt nodig. Via hovenier-feitjes.nl zag ik de mogelijkheid om hoveniers geheel gratis te vergelijken. Dit heeft ons enorm geholpen met het vinden van een geschikte hovenier!
Maxim
Binnen een dag hadden wij verschillende aanbiedingen van hoveniers op de mail. Deze op het gemakje bekeken en vervolgens een keuze kunnen maken. Zonder de vergelijking hadden wij nooit zulke goede aanbiedingen gekregen. Geen moment spijt gehad!
Minka
Binnen 1 minuut was het formulier ingevuld en dit heeft mij serieus meer dan 300 euro bespaard op de aanleg van onze tuin. Erg goede service, als we nog keer een andere klus hebben zullen we dit zeker gaan gebruiken
Robert
Over ons

Hovenier-feitjes.nl is een informatieve website. Wij willen zoveel mogelijk vragen beantwoorden op het gebied van klussen in en om de tuin. Met ons initiatief willen we de klussers helpen. Naast de doe-het-zelf klussers helpen we ook wanneer u de klus niet zelf kunt uitvoeren. Hierbij zullen wij er alles aan doen om een geschikte hovenier in uw regio te vinden. Deze kan vervolgens de klus voor u doen tegen een scherp tarief. Vooraf kunt u op onze website informeren over de mogelijkheden en kosten. Voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen!

Vestigingen

Onze vestigingen zitten verspreid door het hele land:

Kosten hovenier

Belangrijk zijn de kosten voor het aanleg of onderhoud van uw tuin. De prijzen van hoveniers staan hier centraal

  • Wat kost een hovenier
  • Kosten tuinaanleg
  • Kosten tuinonderhoud
  • Kosten tuinontwerp