Bespaar ook op de hovenierskosten!

Bij het aanleggen, renoveren of onderhouden van uw tuin komen kosten kijken. Deze kosten zullen geheel afhangen van de wensen die u heeft. Heeft u een bepaald budget en wilt u het liefst zoveel mogelijk besparen op de kosten van een hovenier. Bekijk ons aanbod van vijf verschillende tips. Pas de tips toe en bespaar direct op de hovenierskosten. Op deze manier is het niet enkel leuk maar ook goedkoop om een hovenier de tuin in orde te maken.

Besparen op een hovenier

Vijf bespaartips op de kosten

De tips variëren van direct toepasbaar vanachter u computer, tot zelf de handjes te laten wapperen. De kosten kunnen fors worden terug gedrongen door de volgende tips:

  1. Help de tuinman met de diverse klussen. Bereid het werk goed voor en zorg met uw hulp dat de hovenier minder uur nodig heeft om de klus te klaren. Deze uren in mindering zijn netto besparingen!
  2. Houdt bij het tuinontwerp rekening met de kosten. Vanaf het begin is  het al mogelijk om te sturen op de kosten. Een sierbestrating of terrasoverkapping is uiteraard stuk duurder dan een grasveldje aanleggen. Informeer naar de kosten van eventuele keuzes.
  3. Bekijk de mogelijkheden van het materiaal. Sommige planten, bomen zijn duurder dan de ander. Denk hierbij ook aan de onderhoudskosten die na een bepaalde tijd  terugkomen. Dit is een indirecte besparen op de kosten van een hovenier.
  4. Zoek een hovenier in de regio. Om onnodige voorrijkosten te voorkomen kunt u het beste op zoek gaan naar een hoveniersbedrijf die werkzaam is in de buurt. Uiteindelijk tellen de totale kosten, houdt hier dan ook zeker rekening mee.
  5. Vergelijk goed voordat er een hovenier wordt gekozen. De keuze is groot en die zal mede afhankelijk zijn van de prijs die een hoveniersbedrijf rekent. Vergelijk geheel gratis en vrijblijvend vanachter uw computer en bespaar tot 40% op de totale kosten van uw tuin.

Maak duidelijke afspraken met de hovenier

Om achteraf onduidelijkheden en verrassingen te voorkomen is het belangrijk om alles duidelijk op papier te zetten. Wat verwacht u van de hovenier en welke werkzaamheden gaat deze uitvoeren, uiteraard ook tegen welke kosten. Omschrijf alles zo specifiek mogelijk, zodat hier niet over gediscussieerd kan worden. Dit voorkomt vervelende situaties nadat de klus is afgerond.

Vergelijk gratis

Gratis hoveniers vergelijken voor uw tuin!

Vergelijk gratis hoveniers uit uw regio, hierdoor kunt u tot wel 40% besparen!

Vergelijk gratis
Zelf heb ik geen groene vingers en de tuin had een onderhoudsbeurt nodig. Via hovenier-feitjes.nl zag ik de mogelijkheid om hoveniers geheel gratis te vergelijken. Dit heeft ons enorm geholpen met het vinden van een geschikte hovenier!
Maxim
Binnen een dag hadden wij verschillende aanbiedingen van hoveniers op de mail. Deze op het gemakje bekeken en vervolgens een keuze kunnen maken. Zonder de vergelijking hadden wij nooit zulke goede aanbiedingen gekregen. Geen moment spijt gehad!
Minka
Binnen 1 minuut was het formulier ingevuld en dit heeft mij serieus meer dan 300 euro bespaard op de aanleg van onze tuin. Erg goede service, als we nog keer een andere klus hebben zullen we dit zeker gaan gebruiken
Robert
Over ons

Hovenier-feitjes.nl is een informatieve website. Wij willen zoveel mogelijk vragen beantwoorden op het gebied van klussen in en om de tuin. Met ons initiatief willen we de klussers helpen. Naast de doe-het-zelf klussers helpen we ook wanneer u de klus niet zelf kunt uitvoeren. Hierbij zullen wij er alles aan doen om een geschikte hovenier in uw regio te vinden. Deze kan vervolgens de klus voor u doen tegen een scherp tarief. Vooraf kunt u op onze website informeren over de mogelijkheden en kosten. Voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen!

Vestigingen

Onze vestigingen zitten verspreid door het hele land:

Kosten hovenier

Belangrijk zijn de kosten voor het aanleg of onderhoud van uw tuin. De prijzen van hoveniers staan hier centraal

  • Wat kost een hovenier
  • Kosten tuinaanleg
  • Kosten tuinonderhoud
  • Kosten tuinontwerp