De juiste boomverzorging

Boomverzorging is een tijdrovende en arbeidsintensieve klus. Bovendien is er veel kennis en ervaring nodig op het gebied van bomen om ervoor te zorgen dat uw bomen er mooi bij blijven staan. Gelukkig zijn er veel boomverzorgingsbedrijven en hoveniers die deze zorgtaak van u over kunnen nemen. Zij werken op een vakkundige manier en nemen u het zware werk graag uit handen. Daarmee bespaard u uzelf een hoop tijd en moeite.

Wat is boomverzorging?

Onder boomverzorging valt onder andere; bomen snoeien, bomen kappen, controle, takken versnipperen en boomstammen verzagen. Hoveniers doen deze werkzaamheden niet alleen in tuinen, maar ook in parken of langs de weg. Goede boomverzorging is essentieel. Vooral in gebieden waar veel mensen komen moeten bomen regelmatig gecontroleerd en verzorgd worden.

Groenbedrijven controleren regelmatig bomen op ziektes, op groeiwijze en op stevigheid. Zeer oude bomen kunnen met de juiste, tijdige zorg nog jaren meegaan. Er zijn diverse ingrepen die gedaan kunnen worden, zowel bovengronds als ondergronds. Zo kunnen hoveniers ingrijpen wanneer er een plaag heerst onder bomen, zoals een rupsenplaag of een luizenplaag. De meeste plagen zijn niet direct dodelijk voor de boom, maar ze kunnen hierdoor wel behoorlijk aangetast worden en voor de omgeving onveilig worden. Daarnaast kunnen groendeskundigen ook meteen de juiste maatregelen treffen om ziektes tegen te gaan, waaronder de iepziekte of houtrot.

Een boom knuffelen is wellicht iets te overdreven

Een boom knuffelen is wellicht iets te overdreven

Gediplomeerde boomverzorgers

Niet iedere hovenier is een gediplomeerde boomverzorger. Boomverzorging vereist aparte vaardigheden en technieken, waar men speciaal voor opgeleid moet worden. Tegenwoordig is er een mbo-opleiding die men kan volgen tot European Treeworker. Tijdens deze 2- a 3-jarige opleiding worden aanstaande boomverzorgers vaardigheden bijgebracht, zodat ze later hun vak veilig en vakkundig kunnen uitvoeren. Hierbij krijgen ze zowel theoretische scholing als praktijklessen. Bij de opleiding Boomverzorging breiden de studenten hun bomenkennis uit, leren alles over ziekten en plagen en de diverse snoeitechnieken. Tijdens de opleiding wordt er veel aandacht geschonken aan algehele veiligheid, voor zowel de boomverzorger als de werkomgeving.

Voor geschoolde hoveniers, boomchirurgen en bosbouwers zijn er aanvullende cursussen te volgen, waarmee ze het vak Boomverzorging kunnen uitoefenen. Na de cursus of de opleiding krijgen studenten de titel European Treeworker. Steeds meer bedrijven en instellingen stellen dit erkende diploma als voorwaarde om boomverzorging te mogen uitvoeren.

Boomverzorging door een professional

Heeft u één of meerdere bomen op uw woonerf? Dan is het verstandig om regelmatig uw bomen te laten controleren door een professionele boomverzorger. Deze groenspecialisten controleren uw boom op ziektes en plagen en verrichten indien nodig enkel onderhoudswerkzaamheden. Hierbij kunt u denken aan kroonverzorging of bodemverbetering. De bomen worden daarnaast nagekeken op veiligheid en algehele gezondheid. Er kunnen bodemstalen of bladstalen genomen worden  voor uitgebreid onderzoek en met behulp van technische apparatuur kan uw boom nog beter onderzocht worden.

Een bedrijf gespecialiseerd in boomverzorging kan u ook voorzien van advies geven op het gebied van aanplanting en verplanting van bomen. In overleg met u wordt er gekozen voor de beste standplaats, waar uw boom de beste groeimogelijkheden heeft zonder dat deze overlast kan veroorzaken. Wilt u ook graag een boom op uw woonerf laten planten en heeft u een offerte voor de tuinaanleg al klaarliggen? Vraag dan eerst bij uw hovenier na of deze ook bevoegd is om bomen te planten.

Vergelijk gratis

Gratis hoveniers vergelijken voor uw tuin!

Vergelijk gratis hoveniers uit uw regio, hierdoor kunt u tot wel 40% besparen!

Vergelijk gratis
Zelf heb ik geen groene vingers en de tuin had een onderhoudsbeurt nodig. Via hovenier-feitjes.nl zag ik de mogelijkheid om hoveniers geheel gratis te vergelijken. Dit heeft ons enorm geholpen met het vinden van een geschikte hovenier!
Maxim
Binnen een dag hadden wij verschillende aanbiedingen van hoveniers op de mail. Deze op het gemakje bekeken en vervolgens een keuze kunnen maken. Zonder de vergelijking hadden wij nooit zulke goede aanbiedingen gekregen. Geen moment spijt gehad!
Minka
Binnen 1 minuut was het formulier ingevuld en dit heeft mij serieus meer dan 300 euro bespaard op de aanleg van onze tuin. Erg goede service, als we nog keer een andere klus hebben zullen we dit zeker gaan gebruiken
Robert
Over ons

Hovenier-feitjes.nl is een informatieve website. Wij willen zoveel mogelijk vragen beantwoorden op het gebied van klussen in en om de tuin. Met ons initiatief willen we de klussers helpen. Naast de doe-het-zelf klussers helpen we ook wanneer u de klus niet zelf kunt uitvoeren. Hierbij zullen wij er alles aan doen om een geschikte hovenier in uw regio te vinden. Deze kan vervolgens de klus voor u doen tegen een scherp tarief. Vooraf kunt u op onze website informeren over de mogelijkheden en kosten. Voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen!

Vestigingen

Onze vestigingen zitten verspreid door het hele land:

Kosten hovenier

Belangrijk zijn de kosten voor het aanleg of onderhoud van uw tuin. De prijzen van hoveniers staan hier centraal

  • Wat kost een hovenier
  • Kosten tuinaanleg
  • Kosten tuinonderhoud
  • Kosten tuinontwerp