Tuinrenovatie hard nodig?

Een tuinrenovatie wordt gekozen wanneer de basis van de tuin op orde is, enkel het onderhoud is er bij ingeschoten. Hierdoor kunt u niet meer met plezier in uw tuin zitten en zeker wanneer de zomer eraan komt, is een tuin erg ontspannen. Om dan te kunnen genieten van de tuin is een tuinrenovatie zeker niet te missen. We kijken wat er allemaal onder een renovatie valt en of het inhuren van een hovenier verstandig is voor sommige werkzaamheden.

Verschil tussen tuinrenovatie en tuinaanleg

Het verschil tussen een tuinrenovatie en het aanleggen van de tuin is de basis. Bij een tuinaanleg is de basis nog niet aanwezig en deze zal moeten worden ‘ontworpen’. Denk hierbij aan een nieuwbouw huis of een tuin die compleet op de schop gaat.

Bij een tuinrenovatie zal het ontwerp van de tuin hetzelfde blijven. Enkele werkzaamheden die hieronder vallen zijn:

  • Het bij snoeien van bomen en/of struiken
  • Planten vervangen of in zijn geheel verwijderen
  • Schutting en/of bestrating schoonmaken
  • Beschadigde schutting en/of bestrating herstellen
  • Het verwijderen van onkruid

Welke werkzaamheden er nodig zijn bij uw eigen tuin is zelf in te schatten. Kijk eens naar de tuin en bedenk wat er vroeger beter uit zag of wat vervangen kan worden.

De tuin een grote beurt geven

Groot onderhoud

Het uitbesteden van dit onderhoud kan bij een hovenier. Een hovenier is dergelijke klussen van verschillende groottes gewend. Het grote onderhoud geeft een duidelijk resultaat. Waarbij iemand eerst de tuin zou vermijden, is het na een tuinrenovatie mogelijk dat deze juist de tuin op zoekt.

Groot onderhoud is vaak het resultaat van het een geruime tijd laten liggen van de kleine klusjes. Zijn deze kleine klusjes, dan is het slim om dit in 1 keer door een hoveniersbedrijf op te laten pakken. De tuin zal professioneel in een perfect staat achter gelaten worden.

Kosten van tuinrenovatie

De kosten die bij een tuinrenovatie komen kijken, zijn afhankelijk van de wensen. Elke tuin is uniek en zal verschillende onderhoud werkzaamheden bevatten. Om kosten te besparen zou u zelf ook kunnen helpen in de tuin.

Specifieke kosten zijn hierdoor lastig te noemen. Voor het opnieuw aanleggen van gras kan je voor 10 euro per m2 al klaar zijn. Sierbestrating is dan weer wat duurder.. Natuurlijk zijn er ook diverse bomen van allerlei hoogtes, deze zullen de kosten gaan bepalen.

Om de kosten in kaart te brengen is het aan te raden om hoveniers uit de regio gratis te vergelijken. Deze vergelijking is in korte tijd aangevraagd. Door uw wensen duidelijk aan te geven kan er op basis van de situatie de kosten worden aangegeven. Met behulp van een gratis vergelijking kunt u tot wel 40% besparen op de kosten van een tuinrenovatie.

Vergelijk gratis

Gratis hoveniers vergelijken voor uw tuin!

Vergelijk gratis hoveniers uit uw regio, hierdoor kunt u tot wel 40% besparen!

Vergelijk gratis
Zelf heb ik geen groene vingers en de tuin had een onderhoudsbeurt nodig. Via hovenier-feitjes.nl zag ik de mogelijkheid om hoveniers geheel gratis te vergelijken. Dit heeft ons enorm geholpen met het vinden van een geschikte hovenier!
Maxim
Binnen een dag hadden wij verschillende aanbiedingen van hoveniers op de mail. Deze op het gemakje bekeken en vervolgens een keuze kunnen maken. Zonder de vergelijking hadden wij nooit zulke goede aanbiedingen gekregen. Geen moment spijt gehad!
Minka
Binnen 1 minuut was het formulier ingevuld en dit heeft mij serieus meer dan 300 euro bespaard op de aanleg van onze tuin. Erg goede service, als we nog keer een andere klus hebben zullen we dit zeker gaan gebruiken
Robert
Over ons

Hovenier-feitjes.nl is een informatieve website. Wij willen zoveel mogelijk vragen beantwoorden op het gebied van klussen in en om de tuin. Met ons initiatief willen we de klussers helpen. Naast de doe-het-zelf klussers helpen we ook wanneer u de klus niet zelf kunt uitvoeren. Hierbij zullen wij er alles aan doen om een geschikte hovenier in uw regio te vinden. Deze kan vervolgens de klus voor u doen tegen een scherp tarief. Vooraf kunt u op onze website informeren over de mogelijkheden en kosten. Voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen!

Vestigingen

Onze vestigingen zitten verspreid door het hele land:

Kosten hovenier

Belangrijk zijn de kosten voor het aanleg of onderhoud van uw tuin. De prijzen van hoveniers staan hier centraal

  • Wat kost een hovenier
  • Kosten tuinaanleg
  • Kosten tuinonderhoud
  • Kosten tuinontwerp