Tuinontwerp als basis van de tuin

Een tuinontwerp kan worden gemaakt voor een bestaande tuin of een tuin bij een nieuwbouw. Erg handig om een tuinontwerp te hebben voordat je zelf aan de slag gaat of een hovenier de tuin gaat vormen. Daarnaast kan je bij een tuinontwerp ook inspiratie op doen door naar voorbeelden te kijken en goed naar de ruimte in uw tuin te kijken. Zelf heeft u waarschijnlijk genoeg leuke ideeën en deze kunt u het beste allemaal op papier zetten. Bepaal de wensen die bij de tuin komen kijken. Wat wil je vooral met de tuin doen? Een lekker plekje hebben om af en toe te zitten of houdt u meer van tuinieren? Allemaal zaken om in het ontwerp rekening met te houden.

Tuinontwerp zelf maken

Het zelf maken van een tuinontwerp kunt u starten met het schetsen van de tuin. Deze vervolgens vullen met elementen die u terug wilt zien. Dit is een grove schets en kan u helpen bij het verder uitwerken van het ontwerp. Op internet zijn er diverse tools die helpen bij het tuinontwerp uit te werken. Op deze manier krijgt u een beter beeld van de tuin die u aan het ontwerpen bent. Het zelf maken van de tuin maakt het wel extra persoonlijk.

Een prachtig tuinontwerp

Een ontwerp laten maken

Bent u nieuwsgierig naar input van buitenaf, dan is het mogelijk om een tuin ontwerp bureau in te schakelen. Deze hebben ervaring met diverse tuinen en zullen luisteren naar de wensen. Vaak zal je zien dat deze creatieve oplossingen hebben voor de ruimte die de tuin te bieden heeft. Veel ervaring zorgt ervoor dat er direct rekening wordt gehouden met de praktische kant en de uitvoerende taken. Zo een bureau inschakelen is direct een stuk professioneler en belangrijker is oplossingen en ontwerpen die worden voorgeschoteld.

Uiteindelijk kunt u altijd zelf kiezen wel ontwerp het meest aanspreekt. Maar de ervaring wijst aan dat het de ogen opent wanneer een externe partij naar de mogelijkheden en wensen kijkt. Vaak zie je dan ook verbaasde reactie wanneer het ontwerp voor de eerste keer getoond word.

Het ontwerp uitvoeren

Bij het maken van het ontwerp kan over de uitvoering nagedacht worden. Wilt u dit zelf gaan uitvoeren en realiseren of laat u dit aan een vakbekwame hovenier over? Een hoveniersbedrijf heeft erg veel baat bij een goed uitgewerkt tuinontwerp. Deze zal leidend zijn voor de uitvoering en oplevering van uw nieuwe tuin. De droomtuin zal van papier worden omgetoverd in de werkelijkheid. Gegarandeerd dat u erg tevreden gaat zijn met een goede voorbereiding en de tijd die is gestopt in het ontwerpen van de tuin.

Vergelijk gratis

Gratis hoveniers vergelijken voor uw tuin!

Vergelijk gratis hoveniers uit uw regio, hierdoor kunt u tot wel 40% besparen!

Vergelijk gratis
Zelf heb ik geen groene vingers en de tuin had een onderhoudsbeurt nodig. Via hovenier-feitjes.nl zag ik de mogelijkheid om hoveniers geheel gratis te vergelijken. Dit heeft ons enorm geholpen met het vinden van een geschikte hovenier!
Maxim
Binnen een dag hadden wij verschillende aanbiedingen van hoveniers op de mail. Deze op het gemakje bekeken en vervolgens een keuze kunnen maken. Zonder de vergelijking hadden wij nooit zulke goede aanbiedingen gekregen. Geen moment spijt gehad!
Minka
Binnen 1 minuut was het formulier ingevuld en dit heeft mij serieus meer dan 300 euro bespaard op de aanleg van onze tuin. Erg goede service, als we nog keer een andere klus hebben zullen we dit zeker gaan gebruiken
Robert
Over ons

Hovenier-feitjes.nl is een informatieve website. Wij willen zoveel mogelijk vragen beantwoorden op het gebied van klussen in en om de tuin. Met ons initiatief willen we de klussers helpen. Naast de doe-het-zelf klussers helpen we ook wanneer u de klus niet zelf kunt uitvoeren. Hierbij zullen wij er alles aan doen om een geschikte hovenier in uw regio te vinden. Deze kan vervolgens de klus voor u doen tegen een scherp tarief. Vooraf kunt u op onze website informeren over de mogelijkheden en kosten. Voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen!

Vestigingen

Onze vestigingen zitten verspreid door het hele land:

Kosten hovenier

Belangrijk zijn de kosten voor het aanleg of onderhoud van uw tuin. De prijzen van hoveniers staan hier centraal

  • Wat kost een hovenier
  • Kosten tuinaanleg
  • Kosten tuinonderhoud
  • Kosten tuinontwerp