Een 3d tuinontwerp

Het hebben van een tuinontwerp is erg handig bij de aanleg van een nieuwe tuin of als u de tuin anders wilt inrichten. Veelal staat een tuinontwerp bekend als een bovenaanzicht van de tuin met daarop simpele tekeningen van hetgeen wat er in de tuin komt. De tijden veranderen en de techniek veranderd mee. Een 3d tuinontwerp is daar een goed voorbeeld van. Hierdoor komt de tuin echt tot leven en is de ervaring veel realistischer. Wilt u een 3d ontwerp van uw droomtuin? Dan is dit op verschillende manieren te realiseren. Lees verder om achter de mogelijkheden te komen.

Voordelen van een tuinontwerp in 3d

Welke voordelen heeft een 3d tuinontwerp tegenover een klassiek ontwerp van de tuin? Er zijn een aantal voordelen waarvoor een 3d ontwerp de voorkeur dient te hebben.

  • Het is erg realistisch en laat niks tot de verbeelding over.
  • De hoogte van objecten komt duidelijker in beeld.
  • Wat je op het ontwerp ziet, zo gaat het er in de tuin ook uit zien. Het laat niks aan je verbeelding over.

Op basis hiervan is te zien dat 3d heel goed helpt bij het ontwerpen van uw droomtuin.

3D tuinontwerp online maken

Wilt u aan de slag met het tekenen van uw droomtuin en hier vervolgens een tuinontwerp in 3d van krijgen. Online zijn er diverse mogelijkheden om een 3d tuinontwerp te maken. Via het internet is het erg eenvoudig om dergelijke ontwerpen zelf te maken. Het begint altijd met een 2d ontwerp zoals het altijd was. Vervolgens kan deze omgezet worden naar een 3d ontwerp. Hierin kan nogmaals naar de tuin gekeken worden en of alles netjes past.

Een 3d ontwerp van een tuin

Een dergelijk tuinontwerp is dus erg eenvoudig om te maken. Belangrijkste is om goed in gedachte te hebben wat u precies wilt. Vervolgens is het opzetten van de tuin in 2d, waarna de tuin omgezet kan worden naar 3d. Natuurlijk kunnen er dan nog aanpassingen gedaan worden om het zo te perfectioneren.

Welke website kan ons hierbij helpen? Een veel gebruikte site is Yardendesign.com. Erg gemakkelijk in gebruik en flexibel genoeg om uw droomtuin te maken. Hier de technische aspecten kunnen niet via de website gecontroleerd worden. Hiervoor komt er toch meer kennis van een hovenier bij kijken, deze moet dan uiteraard ingehuurd worden.

Een tuinarchitect inschakelen

Toch liever een professional die helpt met het ontwerpen van de tuin. Naast het ontwerpen en de aanblik, is het technische aspect natuurlijk net zo belangrijk. De tuin kan er nog wel zo mooi uit zien, maar als deze niet uitgevoerd kan worden, heeft u er alsnog niks aan.

Een tuinarchitect kan u verder helpen met het ontwerpen van uw tuin. Zo ook in 3d als u dat wenst. Voor specifieke wensen is het dan eenvoudig om de architect de opdracht te geven en vervolgens krijgt u hiervan het resultaat te zien. Ook dit ontwerp is natuurlijk aan te passen totdat u tevreden bent.

Om in contact te komen met een tuinarchitect raden wij aan om een vergelijking aan te vragen. Zo komt u in contact met bedrijven uit de regio die u kunnen helpen bij het ontwikkelen van een 3d tuinontwerp. Door gratis te vergelijken krijgt u inzicht in de kosten die hieraan verbonden zitten.

Vergelijk gratis

Gratis hoveniers vergelijken voor uw tuin!

Vergelijk gratis hoveniers uit uw regio, hierdoor kunt u tot wel 40% besparen!

Vergelijk gratis
Zelf heb ik geen groene vingers en de tuin had een onderhoudsbeurt nodig. Via hovenier-feitjes.nl zag ik de mogelijkheid om hoveniers geheel gratis te vergelijken. Dit heeft ons enorm geholpen met het vinden van een geschikte hovenier!
Maxim
Binnen een dag hadden wij verschillende aanbiedingen van hoveniers op de mail. Deze op het gemakje bekeken en vervolgens een keuze kunnen maken. Zonder de vergelijking hadden wij nooit zulke goede aanbiedingen gekregen. Geen moment spijt gehad!
Minka
Binnen 1 minuut was het formulier ingevuld en dit heeft mij serieus meer dan 300 euro bespaard op de aanleg van onze tuin. Erg goede service, als we nog keer een andere klus hebben zullen we dit zeker gaan gebruiken
Robert
Over ons

Hovenier-feitjes.nl is een informatieve website. Wij willen zoveel mogelijk vragen beantwoorden op het gebied van klussen in en om de tuin. Met ons initiatief willen we de klussers helpen. Naast de doe-het-zelf klussers helpen we ook wanneer u de klus niet zelf kunt uitvoeren. Hierbij zullen wij er alles aan doen om een geschikte hovenier in uw regio te vinden. Deze kan vervolgens de klus voor u doen tegen een scherp tarief. Vooraf kunt u op onze website informeren over de mogelijkheden en kosten. Voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen!

Vestigingen

Onze vestigingen zitten verspreid door het hele land:

Kosten hovenier

Belangrijk zijn de kosten voor het aanleg of onderhoud van uw tuin. De prijzen van hoveniers staan hier centraal

  • Wat kost een hovenier
  • Kosten tuinaanleg
  • Kosten tuinonderhoud
  • Kosten tuinontwerp