Het beroep stratenmaker

Stratenmakers hebben een fysiek zwaar beroep. Deze werklui worden continu blootgesteld aan diverse weersomstandigheden, ze moeten veel zware materialen tillen en zware machines kunnen bedienen. Alhoewel veel werkzaamheden tegenwoordig overgenomen kunnen worden door machines, blijft het beroep stratenmaker onmisbaar.

Werkzaamheden van een stratenmaker

Het beroep stratenmaker is een veelzijdig beroep. Stratenmakers kunnen aan het werk als particuliere ondernemer of in de wegen- of tuinbouw. Stratenmakers leggen stoepen, straten, pleinen en tuinen aan. Een oprit bestraten is voor hen een alledaagse bezigheid.

Iedere vorm van bestrating vraagt om een andere steensoort. En verschillende steensoorten vragen om diverse legverbanden. Een stratenmaker weet precies de juiste steensoort en steendikte bij het karwei te vinden.

Het beroep van de stratenmaker

Een stratenmaker weet niet alleen alles van steensoorten, maar ook van diverse soorten grond. Voor een duurzame bestrating moet er rekening gehouden worden met een solide ondergrond. Om de ondergrond klaar te maken voor het bestraten, dient deze eerst vlak gemaakt te worden. Dit gebeurt met behulp van een trilmachine. Wanneer de grond niet goed wordt afgetrild kan de bestrating gaan verzakken.

U kunt een stratenmaker inhuren voor onder andere;

Daarnaast zijn er veel particuliere stratenmakers die ook kennis hebben van het aanleggen van vijvers, het plaatsen van schuttingen en vlonders.

Stratenmaker kosten

Wanneer u de hulp van een ervaren stratenmaker nodig heeft, dan kunt u altijd een offerte voor bestrating aanvragen bij meerdere bedrijven bij u in de buurt. De tarieven die stratenmakers hanteren kunnen namelijk behoorlijk uiteenlopen. De kosten van een stratenmaker worden bepaald door een aantal factoren. De moeilijkheidsgraad van de klus is er daar één van. Het bestraten van een oprit vereist namelijk meer inspanning dan het aanleggen van een terras met simpele betonnen tegels. Niet iedere stratenmaker heeft hetzelfde uurloon en de voorrijkosten kunnen onderling ook verschillen. Bovendien heeft uw materiaalkeuze ook een sterke invloed op de prijs.

Een stratenmaker kost gemiddeld tussen de 40 en de 50 euro per uur. Maar er zijn ook stratenmakers die een uurloon vragen van 25 euro per uur of juist per uur 60 euro vragen. Daarom is het verstandig om verschillende offertes naast elkaar te leggen. Aan de hand daarvan kunt u zien welke stratenmaker aan uw wensen kan voldoen en welke binnen uw budget valt.

Vergelijk gratis

Gratis hoveniers vergelijken voor uw tuin!

Vergelijk gratis hoveniers uit uw regio, hierdoor kunt u tot wel 40% besparen!

Vergelijk gratis
Zelf heb ik geen groene vingers en de tuin had een onderhoudsbeurt nodig. Via hovenier-feitjes.nl zag ik de mogelijkheid om hoveniers geheel gratis te vergelijken. Dit heeft ons enorm geholpen met het vinden van een geschikte hovenier!
Maxim
Binnen een dag hadden wij verschillende aanbiedingen van hoveniers op de mail. Deze op het gemakje bekeken en vervolgens een keuze kunnen maken. Zonder de vergelijking hadden wij nooit zulke goede aanbiedingen gekregen. Geen moment spijt gehad!
Minka
Binnen 1 minuut was het formulier ingevuld en dit heeft mij serieus meer dan 300 euro bespaard op de aanleg van onze tuin. Erg goede service, als we nog keer een andere klus hebben zullen we dit zeker gaan gebruiken
Robert
Over ons

Hovenier-feitjes.nl is een informatieve website. Wij willen zoveel mogelijk vragen beantwoorden op het gebied van klussen in en om de tuin. Met ons initiatief willen we de klussers helpen. Naast de doe-het-zelf klussers helpen we ook wanneer u de klus niet zelf kunt uitvoeren. Hierbij zullen wij er alles aan doen om een geschikte hovenier in uw regio te vinden. Deze kan vervolgens de klus voor u doen tegen een scherp tarief. Vooraf kunt u op onze website informeren over de mogelijkheden en kosten. Voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen!

Vestigingen

Onze vestigingen zitten verspreid door het hele land:

Kosten hovenier

Belangrijk zijn de kosten voor het aanleg of onderhoud van uw tuin. De prijzen van hoveniers staan hier centraal

  • Wat kost een hovenier
  • Kosten tuinaanleg
  • Kosten tuinonderhoud
  • Kosten tuinontwerp