Wat zijn de kosten van tuinonderhoud?

De kosten van tuinonderhoud zijn geheel afhankelijk van hoeveel onderhoud de tuin vereist. Daarnaast zijn er verschillende soorten onderhoud, zo zal een boom op een andere manier onderhouden worden dan een vijver. Omdat de kosten zo erg bepaald worden door het type tuin is het voor ons onmogelijk hier een vaste kostprijs voor te geven. Natuurlijk kunnen wij u wel verder op weg helpen om zelf de kosten te kunnen berekenen. Om hier vervolgens om paar eenvoudige manieren op te besparen!

Het uurtarief van een hovenier

Een voorbeeld waar wij bij kunnen helpen is een indicatie van het uurtarief. Onderling tussen hoveniersbedrijven zit er nog een groot verschil tussen het tarief, gemiddeld kost een hovenier €45 per uur. Of hier eventuele kilometers in verrekend zijn zal in overleg met de tuinman zelf plaatsvinden.

Hoeveel uur een hovenier nodig heeft is van veel factoren afhankelijk. Is het onderhoud achterstallig dan zal er een grote onderhoudsbeurt moeten plaatsvinden. Er zal vooraf een indicatie plaats vinden hoeveel uur een hovenier nodig heeft voor uw tuin. Op basis hiervan kunt u keuzes maken uiteraard.

Kosten tuinonderhoud in een spaarvarken

Abonnement nemen op het onderhoud

Wilt u de tuin continue laten onderhouden om het gehele jaar door van een mooie tuin te kunnen genieten? Sluit dan een onderhoudsabonnement af met een plaatselijk hoveniersbedrijf. In overleg kan er besproken worden hoe vaak per jaar er onderhoud nodig is. Voor een tuin met veel beplanting zal er vaker onderhoud nodig zijn dan een tuin die grotendeels uit bestrating bestaat.

Deze kosten kunnen daarom ook variëren van 50 euro tot paar honderd euro per beurt. In combinatie met het aantal keer zal er een prijs voor het abonnement tot stand komen.

Bespaartips voor tuinonderhoud

Op verschillende manieren is het mogelijk om te besparen op het tuinonderhoud. Allereerst kan er bij de aanleg van de tuin op gelet worden. Kies voor een meer onderhoudsvrije tuin indien u zelf geen fan bent van het onderhouden. Ook zijn er bepaalde planten die minder zorg vereisen.

Om direct te besparen op de kosten tuinonderhoud, zonder in te hoeven leveren op het onderhoud, is er de mogelijkheid tot het vergelijken van hoveniers. Vul uw wensen in en vraag geheel gratis diverse offertes aan bij hoveniersbedrijven uit de regio. Met behulp van dit inzicht kunt u gemakkelijk een keuze maken en kiezen voor een geschikte tuinman voor uw tuinonderhoud.

Vergelijk gratis

Gratis hoveniers vergelijken voor uw tuin!

Vergelijk gratis hoveniers uit uw regio, hierdoor kunt u tot wel 40% besparen!

Vergelijk gratis
Zelf heb ik geen groene vingers en de tuin had een onderhoudsbeurt nodig. Via hovenier-feitjes.nl zag ik de mogelijkheid om hoveniers geheel gratis te vergelijken. Dit heeft ons enorm geholpen met het vinden van een geschikte hovenier!
Maxim
Binnen een dag hadden wij verschillende aanbiedingen van hoveniers op de mail. Deze op het gemakje bekeken en vervolgens een keuze kunnen maken. Zonder de vergelijking hadden wij nooit zulke goede aanbiedingen gekregen. Geen moment spijt gehad!
Minka
Binnen 1 minuut was het formulier ingevuld en dit heeft mij serieus meer dan 300 euro bespaard op de aanleg van onze tuin. Erg goede service, als we nog keer een andere klus hebben zullen we dit zeker gaan gebruiken
Robert
Over ons

Hovenier-feitjes.nl is een informatieve website. Wij willen zoveel mogelijk vragen beantwoorden op het gebied van klussen in en om de tuin. Met ons initiatief willen we de klussers helpen. Naast de doe-het-zelf klussers helpen we ook wanneer u de klus niet zelf kunt uitvoeren. Hierbij zullen wij er alles aan doen om een geschikte hovenier in uw regio te vinden. Deze kan vervolgens de klus voor u doen tegen een scherp tarief. Vooraf kunt u op onze website informeren over de mogelijkheden en kosten. Voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen!

Vestigingen

Onze vestigingen zitten verspreid door het hele land:

Kosten hovenier

Belangrijk zijn de kosten voor het aanleg of onderhoud van uw tuin. De prijzen van hoveniers staan hier centraal

  • Wat kost een hovenier
  • Kosten tuinaanleg
  • Kosten tuinonderhoud
  • Kosten tuinontwerp