Tuinonderhoud

Tuinonderhoud is vaak onvermijdelijk bij het hebben van een tuin. Sommige tuinen vereisen meer onderhoud dan als u heeft gekozen voor een onderhoudsvrije tuin. Bestrating is vaak een oplossing om het onderhoud zo laag mogelijk te houden, ook heeft bestrating eens in de zoveel tijd onderhoud nodig. Bij een tuin komt er nou eenmaal onderhoud kijken, zeker op het moment dat u hier geregeld te vinden bent en niet graag tussen het onkruid gaat zitten. Ook planten en bomen hebben de nodige verzorging nodig.

De tuin zelf onderhouden

Houdt u ervan om de tuin zelf te onderhouden en stopt u hier graag een paar uurtjes in de maand tijd in? Heerlijk om lekker zelf in de tuin bezig te zijn en de tuin er verzorgd uit te laten zien. Vindt u dit leuk, blijft dit dan vooral zelf doen. Naast een verzorgde tuin, geniet u ook van het lekker buiten zijn. Heeft u tips nodig van een vakman, deze kunt u altijd stellen door contact met ons op te nemen!

De heg verdiend ook onderhoud

Voor een compacte tuin is een aantal uur in de maand al voldoende om de tuin netjes te houden. Heeft u een grotere tuin met veel planten of bomen, dan zal hier al wat meer uurtjes in gaan zitten. U kunt zoveel mogelijk natuurlijk zelf proberen te doen, wat als dit allemaal niet zelf lukt?

Vraag hulp van een hovenier

Voor sommig onderhoud is het nodig om een vakman in te schakelen. Of deze hovenier ter ondersteuning helpt of alle werkzaamheden overneemt, dat zal liggen aan de mogelijkheden die u zelf heeft. Heeft u totaal geen groene vingers, dan is het te begrijpen dat een hoveniersbedrijf dit voor zijn rekening neemt. Zonder hier zorgen over te maken kunt u wel op elk gewenst genieten van een strak onderhouden tuin. Het onderhouden van een tuin kan door een hovenier gedaan worden in bijvoorbeeld Rotterdam.

Periodieke onderhoud inhuren

Heeft u een hovenier gevonden die de tuin gaat onderhouden? Een kenmerk van groen is dat het leeft en hierdoor ook groeit. Tuinonderhoud is hierdoor vaak meerdere keren per jaar nodig voor een mooi resultaat het gehele jaar door. Is dit in uw tuin het geval, dan is het vaak aan te raden om de hovenier periodiek te laten terug keren. Door telkens dezelfde hovenier terug te laten keren, leert hij de tuin ook kennen en kan deze efficiënt te werk gaan.

Vergelijk gratis

Gratis hoveniers vergelijken voor uw tuin!

Vergelijk gratis hoveniers uit uw regio, hierdoor kunt u tot wel 40% besparen!

Vergelijk gratis
Zelf heb ik geen groene vingers en de tuin had een onderhoudsbeurt nodig. Via hovenier-feitjes.nl zag ik de mogelijkheid om hoveniers geheel gratis te vergelijken. Dit heeft ons enorm geholpen met het vinden van een geschikte hovenier!
Maxim
Binnen een dag hadden wij verschillende aanbiedingen van hoveniers op de mail. Deze op het gemakje bekeken en vervolgens een keuze kunnen maken. Zonder de vergelijking hadden wij nooit zulke goede aanbiedingen gekregen. Geen moment spijt gehad!
Minka
Binnen 1 minuut was het formulier ingevuld en dit heeft mij serieus meer dan 300 euro bespaard op de aanleg van onze tuin. Erg goede service, als we nog keer een andere klus hebben zullen we dit zeker gaan gebruiken
Robert
Over ons

Hovenier-feitjes.nl is een informatieve website. Wij willen zoveel mogelijk vragen beantwoorden op het gebied van klussen in en om de tuin. Met ons initiatief willen we de klussers helpen. Naast de doe-het-zelf klussers helpen we ook wanneer u de klus niet zelf kunt uitvoeren. Hierbij zullen wij er alles aan doen om een geschikte hovenier in uw regio te vinden. Deze kan vervolgens de klus voor u doen tegen een scherp tarief. Vooraf kunt u op onze website informeren over de mogelijkheden en kosten. Voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen!

Vestigingen

Onze vestigingen zitten verspreid door het hele land:

Kosten hovenier

Belangrijk zijn de kosten voor het aanleg of onderhoud van uw tuin. De prijzen van hoveniers staan hier centraal

  • Wat kost een hovenier
  • Kosten tuinaanleg
  • Kosten tuinonderhoud
  • Kosten tuinontwerp