De tuin opknappen

Heeft u een tuin die wel een opknapbeurt kan gebruiken? Een nieuwe tuin aanleggen is niet gelijk nodig, de tuin renoveren is een prima manier om een tuin te krijgen die eruit ziet als nieuw. De meesten tuinen hebben gewoon het juiste onderhoud nodig wat ook ieder jaar weer terug komt. Is het onderhoud een tijdje achtergebleven dan is dit al snel terug te zien in de tuin. Omdat u besloten heeft de tuin op te knappen is het verstandig om eerst te besluiten wat er aangepakt gaat worden

Wat allemaal aanpakken?

De tuin heeft veel verschillende aspecten en daardoor kan er van alles aangepakt worden. Belangrijk is om prioriteiten te stellen en deze als eerst aan te pakken. Wellicht gaat het eerste wat u aan pakt, de druppel zijn waardoor de tuin daadwerkelijk word opgeknapt. U keek de tuin in en dacht, dit moet er echt mooier uit komen te zien.

Stel een lijstje op met prioriteiten die bijvoorbeeld het volgende kan bevatten:

  • Nieuwe planten in de tuin
  • Een heg of boom snoeien
  • De vijver
  • De bestrating
  • Het grasveld wat niet meer mooi groen is

Alles kan op het lijstje komen wat maar bij de renovatie van de tuin komt kijkenk. Bepaal zelf wat een opknapbeurt nodig heeft.

Een tuin goed onderhouden voorkomt grote kostenposten

Grasveld onderhouden

Een grasveld onderhouden is een belangrijk gedeelte om een frisse tuin te krijgen. Een dor grasveld oogt gelijk een stuk minder fraai dan een mooi groen veldje. Alleen het juiste onderhoud toepassen is een hogere wiskunde. Iedere maand heeft zijn eigen temperaturen en hierdoor zijn eigen specifieke klussen, denk aan bemesten, zaaien, maaien en besproeien.

Het is altijd mogelijk om een expert advies te vragen omtrent de verzorging van een grasveld. De ervaring helpt ook bij het herstellen van een grasveld wat helaas niet het juiste onderhoud heeft gehad.

Onderhoudsvrije tuin

Houdt u niet van het werken in de tuin, dan is het kiezen voor een onderhoudsvrije tuin een optie. Hiervoor moet u misschien wel eenmalig de tuin helemaal opnieuw ontwerpen en laten aanleggen. Het voordeel is dat in de toekomst er geen tijd en kosten in de tuin gestoken hoeft te worden. Terwijl u toch kunt genieten van een mooie tuin.

Hulp van een hovenier inschakelen

Wilt u het onderhoud niet zelf doen, maar toch genieten van een mooie kleurrijke tuin die onderhoud nodig heeft. Dan is het mogelijk om het onderhoud door een tuinman te laten doen. Deze hovenier kan uw tuin ook opknappen wanneer dit nodig is.

Vergelijk hoveniersbedrijven uit de regio en bespaar op de kosten van het opknappen van de tuin. Zo kunt u tot wel 30% besparen op het renoveren van de tuin!

Vergelijk gratis

Gratis hoveniers vergelijken voor uw tuin!

Vergelijk gratis hoveniers uit uw regio, hierdoor kunt u tot wel 40% besparen!

Vergelijk gratis
Zelf heb ik geen groene vingers en de tuin had een onderhoudsbeurt nodig. Via hovenier-feitjes.nl zag ik de mogelijkheid om hoveniers geheel gratis te vergelijken. Dit heeft ons enorm geholpen met het vinden van een geschikte hovenier!
Maxim
Binnen een dag hadden wij verschillende aanbiedingen van hoveniers op de mail. Deze op het gemakje bekeken en vervolgens een keuze kunnen maken. Zonder de vergelijking hadden wij nooit zulke goede aanbiedingen gekregen. Geen moment spijt gehad!
Minka
Binnen 1 minuut was het formulier ingevuld en dit heeft mij serieus meer dan 300 euro bespaard op de aanleg van onze tuin. Erg goede service, als we nog keer een andere klus hebben zullen we dit zeker gaan gebruiken
Robert
Over ons

Hovenier-feitjes.nl is een informatieve website. Wij willen zoveel mogelijk vragen beantwoorden op het gebied van klussen in en om de tuin. Met ons initiatief willen we de klussers helpen. Naast de doe-het-zelf klussers helpen we ook wanneer u de klus niet zelf kunt uitvoeren. Hierbij zullen wij er alles aan doen om een geschikte hovenier in uw regio te vinden. Deze kan vervolgens de klus voor u doen tegen een scherp tarief. Vooraf kunt u op onze website informeren over de mogelijkheden en kosten. Voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen!

Vestigingen

Onze vestigingen zitten verspreid door het hele land:

Kosten hovenier

Belangrijk zijn de kosten voor het aanleg of onderhoud van uw tuin. De prijzen van hoveniers staan hier centraal

  • Wat kost een hovenier
  • Kosten tuinaanleg
  • Kosten tuinonderhoud
  • Kosten tuinontwerp