Deskundige hulp bij bomen snoeien

Wat is de beste tijd voor bomen snoeien? En kunt u het beste snoeien, zagen of juist knippen? Door het regelmatig snoeien van uw bomen en struiken zorgt u ervoor dat deze goed kunnen blijven groeien en dat ze gezond en sterk blijven. Maar hiervoor moet u wel het juiste moment en de juiste manier hanteren. Een hovenier kan u helpen met al uw vragen over boomverzorging.

Wanneer kunt u bomen snoeien?

Bomen snoeien kunt u het beste in de wintermaanden doen. Omdat veel bomen gedurende deze periode kaal zijn, kunt u beter zien waar u takken weg kunt halen. En omdat er geen bladeren of naalden in de weg zitten kunt u de handelingen veel beter uitvoeren.

Een andere belangrijke reden waarom bomen snoeien het beste in de winter gedaan kan worden is omdat bomen dan in een zogenaamde winterrust zijn. Dit gebeurd wanneer de dagen korter zijn en de temperaturen flink dalen. De bomen groeien dan nauwelijks. Dat maakt dat deze periode de uitgelezen tijd is om ze te ontdoen van dood hout en om ervoor te zorgen dat uw bomen de door uw gewenste vorm krijgt.

Een boom snoeien met het juiste gereedschap

Maar er zijn ook uitzonderingen. De Esdoorn, Berk, haagbeuk en Juglans kunt u beter in de zomer of aan het begin van de winter snoeien. Fruitbomen met pitvruchten kunnen het beste in januari en maart gesnoeid worden. Steenvruchtbomen zijn het beste te snoeien in april en mei of in augustus en september.

Waarom moet u snoeien?

Snoeien is zeer belangrijk voor het behoud van uw bomen. Uiteraard werden bomen van oudsher niet gesnoeid en ook deze bomen konden heel oud worden. Het is daarom vooral belangrijk voor de veiligheid dat u bomen op tijd snoeit. Bovendien kunt u met goed snoeien uw boom verfraaien. Kort samengevat zijn dit de redenen waarom wij bomen snoeien;

  • Voor de veiligheid – Dode takken kunnen afbreken, wat vooral met hevige windvlagen voor gevaarlijke situaties kan zorgen
  • Voor de vormgeving – Door op een bepaalde manier te snoeien kunt u voor een groot deel de groeirichting bepalen
  • Voor het optimaliseren van de oogst – Fruitbomen die op het juiste moment gesnoeid worden kunnen meer vruchten geven.
  • Voor de levensduur – Wanneer bomen gesnoeid worden, komen er jonge scheuten aan de takken. Dit wordt verjongingssnoei genoemd.

Tuinen waar veel bomen groeien moeten dus regelmatig worden onderhouden. Bomen snoeien is geen gemakkelijke klus. Het kost veel tijd en u dient hiervoor de juiste voorzorgmaatregelen te nemen met betrekking tot veiligheid van u en de omgeving. Een hovenier heeft altijd beschikking over de juiste materialen en is deskundige op het gebied van bomen snoeien. Het is daarom raadzaam om dit werk aan een ervaren tuinman over te laten. Een hovenier weet precies de juiste snoeitechniek te passen, zodat uw bomen er weer mooi bijstaan. Bovendien is een goede hovenier op de hoogte van benodigde vergunningen. In sommige gevallen is het namelijk verplicht om een omgevingsvergunning aan te vragen bij uw gemeente voordat u met het bomen snoeien begint. U kunt altijd vrijblijvend een offerte aanvragen bij een hovenier bij u in de buurt.

Vergelijk gratis

Gratis hoveniers vergelijken voor uw tuin!

Vergelijk gratis hoveniers uit uw regio, hierdoor kunt u tot wel 40% besparen!

Vergelijk gratis
Zelf heb ik geen groene vingers en de tuin had een onderhoudsbeurt nodig. Via hovenier-feitjes.nl zag ik de mogelijkheid om hoveniers geheel gratis te vergelijken. Dit heeft ons enorm geholpen met het vinden van een geschikte hovenier!
Maxim
Binnen een dag hadden wij verschillende aanbiedingen van hoveniers op de mail. Deze op het gemakje bekeken en vervolgens een keuze kunnen maken. Zonder de vergelijking hadden wij nooit zulke goede aanbiedingen gekregen. Geen moment spijt gehad!
Minka
Binnen 1 minuut was het formulier ingevuld en dit heeft mij serieus meer dan 300 euro bespaard op de aanleg van onze tuin. Erg goede service, als we nog keer een andere klus hebben zullen we dit zeker gaan gebruiken
Robert
Over ons

Hovenier-feitjes.nl is een informatieve website. Wij willen zoveel mogelijk vragen beantwoorden op het gebied van klussen in en om de tuin. Met ons initiatief willen we de klussers helpen. Naast de doe-het-zelf klussers helpen we ook wanneer u de klus niet zelf kunt uitvoeren. Hierbij zullen wij er alles aan doen om een geschikte hovenier in uw regio te vinden. Deze kan vervolgens de klus voor u doen tegen een scherp tarief. Vooraf kunt u op onze website informeren over de mogelijkheden en kosten. Voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen!

Vestigingen

Onze vestigingen zitten verspreid door het hele land:

Kosten hovenier

Belangrijk zijn de kosten voor het aanleg of onderhoud van uw tuin. De prijzen van hoveniers staan hier centraal

  • Wat kost een hovenier
  • Kosten tuinaanleg
  • Kosten tuinonderhoud
  • Kosten tuinontwerp