Wilt u rondom uw huis nieuwe bestrating laten aanleggen? Of is de bestrating in uw tuin wel aan vervanging toe? Dit zware werk kunt u het beste aan een ervaren stratenmaker overlaten. Statenmakers zijn namelijk experts op het gebied van sierbestrating en het betegelen van de tuin en oprijlaan. Daarnaast kunt u ervaren tuinmannen inzetten voor herbestrating en reparatiewerkzaamheden aan uw tuinbetegeling. U kunt een offerte voor uw bestrating aanvragen bij diverse stratenmakers. Alleen op deze manier kunt u prijzen ontvangen en mogelijkheden vergelijken. Wanneer u alle kostenplaatjes vergeleken hebt kunt u een afgewogen keuze maken voor de stratenmaker die het beste binnen uw budget past.

Offerte voor bestrating vergelijken

In iedere regio zijn altijd wel meerdere stratenmakers actief. Deze hanteren allemaal hun eigen tarieven en daarom is het verstandig om op voorhand alle prijzen te vergelijken. Een offerte voor bestrating is zo aangevraagd. Door de verschillende prijsvoorstellen naast elkaar te leggen kunt u snel en gemakkelijk te weten komen bij welke stratenmaker u het voordeligst uit bent. Met een gedetailleerde offerte voor bestrating weet u bovendien precies wat het kost, zodat u weet waar u aan toe bent. Dat voorkomt financiële tegenvallers achteraf. Waar u het aanbod ook op kunt vergelijken is kwaliteit. Door recensies en servicevoorwaarden te lezen komt u meer over een bedrijf te weten.

Een oprit, wat kost dat nou eigenlijk?

Werkzaamheden stratenmaker

Een stratenmaker is een ervaren vakman op het gebied van bestrating. De werkzaamheden van stratenmakers bestaan voornamelijk uit;

  • Tuin bestraten
  • Oprit bestraten
  • Bestraten rondom het huis (bijvoorbeeld looppaden)
  • Sierbestrating leggen
  • Terrasbestrating leggen
  • Herbestrating
  • Renovatiewerkzaamheden aan uw huidige bestrating

Stratenmakers krijgen steeds meer hulp van handige machines. Desondanks moet het grootste deel van het zware werk toch met de hand gebeuren. Dat maakt dit beroep behoorlijk lichamelijk intensief. Een stratenmaker neemt voor u dus al het zware werk uit handen en zal zijn uiterste best doen om een goed resultaat af te leveren. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is een offerte voor de bestrating aan te vragen en een geschikte stratenmaker voor de klus uit te kiezen.

Kosten van een stratenmaker

De kosten die een stratenmaker in rekening brengt kunnen behoorlijk variëren. De prijzen worden berekend op basis van uurloon, voorrijkosten en materiaalkosten. Iedere stratenmaker mag zijn eigen tarieven bepalen. Daardoor kan het zijn dat de offerte voor bestrating bij stratenmaker A hoger uitvalt dan bij stratenmaker B. Het gemiddelde uurloon van een stratenmaker is 45 euro, maar er zijn ook stratenmakers die 60 euro per uur vragen of slechts 30 euro per uur. Sommige stratenmakers maken in hun offerte voor bestrating liever prijsafspraken op basis van het aantal vierkante kilometers die bestraat moeten worden.

Voor makkelijke klussen (zoals een simpel legpatroon) wordt een lager tarief aangehouden dan bij ingewikkeldere stratingsverbanden leggen (zoals een complex sierpatroon). Het bestraten van een oprit vergt veel tijd en inspanning, omdat er onder andere rekening gehouden moet worden met drukverdeling, afwatering en vlakheid. De offerte voor de bestrating van een oprit zal daarom hoger uitvallen dan het bestraten van een kleine voortuin. Ook het door u gekozen steensoort zal voor een groot deel de prijs bepalen. Met een offerte voor uw bestrating wensen wordt het u direct duidelijk wat uw klus zal gaan kosten.