Er zijn veel verschillende soorten sierbestrating. Daarom zijn wij ervan overtuigd dat er altijd een geschikte voor u tussen zit, maar welke is dat? Deze vraag kunt u het beste zelf beantwoorden natuurlijk. Onze tips gaan hier mogelijk bij helpen en daarnaast zijn de kosten ook niet geheel onbelangrijk. Sierbestrating heeft veel voordelen en deze willen wij u niet onthouden. Het is een eye-catcher in veel tuinen die hebben gekozen voor sierbestrating.

Soorten van sierbestrating

Graag delen wij de meest bekende soorten waar u wellicht een keuze uit gaat maken. De top 5 van sierbestrating in Nederland is:

  1. Koppelstones
  2. Waaltjes
  3. Flagstones
  4. Betonbestrating
  5. Marmer

Hiernaast is er uiteraard nog veel meer keuze, enkel deze kunnen we niet allemaal noemen. Dan raakt u zelf ook het overzicht kwijt. Grotendeels zult u een keuze uit bovenstaande 5 maken en deze laten leggen door een stratenmaker. De keuze zal mede afhankelijk zijn van de rest van de tuin. Advies kunt u altijd bij een tuinontwerp bureau of hovenier zelf vragen.

Een mooi pad van sierbestrating

Wat zijn de voordelen

Waarom sierbestrating boven simpele bestrating kiezen. Want u kunt toch ook gewoon goedkope klinkers in de tuin leggen? Dat kan, maar brengt niet veel sfeer met zich mee. De redenen waarom u voor deze bestrating moet kiezen:

  • De sierbestrating blijft alle seizoenen mooi en opvallen. Waarbij planten en struiken in de winter vaak kleur verliezen, is dit niet het geval
  • Het is prima te combineren met groen. De praktische kant van bestrating komt dan naar boven, door deze combinatie wordt het enkel maar versterkt
  • De mogelijkheden zijn onbeperkt en daarom is er voor iedereen iets passend

Het is natuurlijk ook persoonlijke smaak of er een geschikte sierbestrating voor u bestaat. Alleen de kans is wel heel groot, door het brede aanbod wat op de markt is, dat er altijd wel een mooie steen tussen zit. Minstens net zo belangrijk natuurlijk, dat de steensoort binnen de tuin past.

De prijzen van sierbestrating

Graag hadden we een exacte prijs gegeven voor de sierbestrating die u zojuist heeft gekozen. Enkel weten wij niet welke dit is en daardoor zal dat niet gaan lukken in dit artikel. De prijzen van sierbestrating liggen enorm uit elkaar + daarbij is elk soort afhankelijk van het totaal aantal m2 en overige omstandigheden.

De kosten die komen kijken bij het leggen van specifieke bestrating willen we u wel graag meegeven. Dit kan door middel van geheel gratis een vergelijking aan te vragen. Stratenmakers uit de regio zullen contact opnemen en een prijs noemen. Met dit inzicht heeft u erg gespecialiseerd antwoord gekregen op de vraag wat de kosten van sierbestrating zijn.