Tuintegels zijn platte tegels die in verschillende formaten te verkrijgen zijn. Ze worden dan ook gebruikt voor het leggen van terrassen en paden door de tuin. Tuintegels klinkt wat saai, alleen er is echter een hoop diversiteit. Verschillende kleuren, structuren en afmetingen maakt dat er genoeg keuze is en daardoor ook een geschikte tuintegel bestaat voor uw tuin. Een vakman om deze tuintegels te leggen is een stratenmaker. Het is ook goed mogelijk om zelf een terras of tuinpad aan te leggen als u hier enige ervaring in heeft.

Diverse soorten

Er is enorm veel keuze en of u nou houdt van een landelijke, moderne of een unieke tuin. Met tuintegels is dit te realiseren, de uitstraling kan mede hierdoor bepaald worden. Ook als u op zoek bent naar een bepaald patroon kunt u hiervoor kiezen voor een geschikte tuintegel.

De meest voorkomende soorten in Nederland hebben wij voor u op een rijtje gezet. Mogelijk dat u hierdoor geïnspireerd word en een idee krijgt van uw wensen.

Diverse soorten stenen om een pad te maken

Betontegels

Een erg populaire tegel. Namelijk een vrij goedkoop soort terwijl ze lang mee gaan. Deze stevige tegels zijn verkrijgbaar in verschillende maten en hebben allemaal een nette uitstraling. Een erg strakke tegel, met als enig nadeel dat ze na verloop van tijd wel iets kunnen verkleuren.

Natuurstenen tegels

Er zijn verschillende soorten natuursteen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld marmer, leisteen en graniet. Een erg stevige tuintegel met een luxe uitstraling. De kosten voor een natuurstenen tuintegel ligt wel iets hoger dan de overige soorten. Zoekt u een vorstbestendige tuintegel dan kunt u altijd graniet overwegen.

Houten tuintegels

Ook van hout zijn er diverse soorten tuintegels beschikbaar. Hout heeft een andere uitstraling dan steen en hierdoor kan er gekozen worden voor houten tuintegels. Daarbij is het eenvoudig schoon te maken. Bekijk de verschillende mogelijkheden om een goede indruk te krijgen.

Tuintegels laten leggen

Het leggen van tuintegels lijkt eenvoudig werk te zijn. Hier komt wel wat meer bij kijken dan de tuintegels willekeurig neerleggen. De ondergrond is hierbij heel belangrijk, door een verkeerde of geen vlakke ondergrond kunnen er later problemen ontstaan. Ook voor het laten weglopen van water moet hier rekening met gehouden worden.

Zeker bij tuintegels die in bepaalde patronen gelegd moeten worden, is hier enige ervaring wel vereist. Natuurlijk is het altijd mogelijk om de tuintegels zelf proberen te leggen. Via youtube zijn er ook verschillende video’s te vinden met tips. Volg deze tips op om tot een mooi resultaat te komen. Natuurlijk kunt u ook altijd een stratenmaker inschakelen voor het perfecte resultaat.

Kosten van een stratenmaker

Aan een stratenmaker zitten wel kosten verbonden. Naast de kosten van de tuintegels zal een vakman een uurtarief hanteren. Mogelijk moet er ook speciaal materiaal gebruikt worden, het voordeel is dat een stratenmaker dit materiaal zelf bij de hand heeft.

Vergelijk de mogelijkheden van hoveniers in uw regio. Hierdoor komt u in contact met een stratenmaker die u advies kan geven en kan helpen met de aanleg van uw tuintegels.