Naast de keuze van een schutting zal deze vervolgens ook nog geplaatst moeten worden. Door de verschillende weersomstandigheden moet dit wel op een correcte manier gebeuren. De schutting plaatsen zal stevig genoeg moeten zijn voor harde windstoten en ook tegen het rotten kan er preventief iets gedaan worden.

Wanneer de schutting niet juist wordt geplaatst, zal dit gevolgen hebben voor de levensduur. Het zou toch zonde zijn als u een prachtige schutting heeft gekozen maar bij een eerste storm ligt die om. Dan is hier duidelijk iets niet goed gegaan. Daarom raden we ook aan om de schutting te laten plaatsen door een vakbekwaam persoon.

Schutting die erg stevig oogt

Waar rekening met houden?

Verstandig om hierover van te voren in te lezen. Zoals bij de rijdende rechter vaak te zien is ontstaan er veel buren ruzies. Door duidelijk te informeren naar de mogelijkheden en wetten kan dit natuurlijk gemakkelijk voorkomen worden.

  • De erfgrens: Waar mag de schutting komen te staan? Aan uw kant van de erfafscheiding zou u de schutting zonder toestemming mogen plaatsen en afwerken.
  • De hoogte: Bekijk de regelgeving in uw gemeente. Vaak wordt aan de voorkant een hoogte van 1 meter gehanteerd en aan de achtertuin 2 meter hoogte.
  • Een poort: Is een poort wenselijk? Dan dient hier bij de aanschaf van het materiaal uiteraard rekening met gehouden te worden.
  • De buren: Een partij waarmee u wellicht te maken heeft zijn de buren. Al mag u op uw eigen erf plaatsen wat u wilt. Is het toch verstandig om met de buren te overleggen. Mogelijk kunnen de kosten gedeeld worden.

Er gelden verschillende regels met betrekking tot het plaatsen van een schutting. Om te voorkomen dat er iets onwettigs of ongewenst gebeurt is het aan te raden om goed naar de regels van de gemeente te kijken en het de buren tijdig te laten weten.

Verschillende soorten schuttingen

De keuze is heel groot en zal veel afhangen van persoonlijke smaak. Voor iedere tuin is er zeker wel 1 of meerder geschikte schuttingen die passen in het plaatje. Door veel op internet te zoeken of bijvoorbeeld een rondje door de wijk te lopen, kunt u veel ideeën op doen. Heeft u specifieke wensen dan kunt u ook altijd informeren bij een hovenier of een tuincentrum in de regio. De meest gekozen soorten schuttingen zijn:

  • Bamboe schutting
  • Beton schutting
  • Betongaas schutting
  • Composiet schutting
  • Kunststof schutting

Zelf plaatsen

Het is natuurlijk mogelijk om een schutting door een hovenier te laten plaatsen. Hierdoor zal de schutting snel en juist worden geplaatst. Hieraan zitten kosten verbonden en om op deze kosten te besparen is het goed mogelijk om zelf aan de slag te gaan. Er is een duidelijk stappenplan aanwezig en door deze te volgen is het erg goed mogelijk om het plaatsen zelf uit te voeren.

Wat kost een schutting plaatsen?

De kosten die komen kijken zullen naast het materiaal ook gevormd worden door de uren die nodig zijn. Een gemiddelde prijs van een hovenier ligt dan rond de €40,- per uur. Geheel afhankelijk van de soort schutting die gekozen word en hoe lang deze in zijn geheel gaat worden.

Om exacte kosten te achterhalen is het mogelijk om een vergelijking aan te vragen bij hoveniers uit de regio. Deze zullen aangeven wat de kosten bedragen voor het uitbesteden van de schutting.