In de kosten van hoveniersbedrijven zitten zeker grote verschillen, ook voor dezelfde werkzaamheden. Wat kost een hovenier? Deze vraag zullen wij zoveel mogelijk toelichten. Door de aspecten te benoemen die invloed op de totale prijs. Bedenk van te voren wat de wensen zijn en vervolgens kan er door middel van een optelsom een indicatie gemaakt worden.

Aan een indicatie alleen heeft u niet zoveel, daarom bieden wij ook een vergelijking aan van hoveniers. Zo komt u exact achter wat een hovenier kost in uw regio!

Wat bepaald de prijs?

De prijs wordt bepaald door een grote diversiteit aan mogelijke werkzaamheden. Bekijk onderstaande lijst en kies wat van toepassing is op uw klus:

  • Tuin ontwerp nodig, dit kan voor gemiddeld €350,00 . De grootte van uw tuin zal de prijs bepalen
  • Aanleg van grasmatten vanaf €5,00 per m2
  • Beplanting vanaf €14,00 per m2. Heel erg afhankelijk van de soorten beplating
  • Bestrating laten leggen €80,00 per m2 voor stenen.
  • Schutting laten plaatsen vanaf €100,00 per meter
  • Houten vlonders worden vanaf €125,00 gelegd

In het overzicht is te zien dat we rekenen met een vanaf prijs. Door de verschillende soorten en kwaliteit, kunnen de prijzen variëren. De materiaal keuze is daarom belangrijk voor de prijs en voor het resultaat. Natuurlijk moet er ook rekening gehouden worden met het budget.

Spaarpot met tuin op de achtergrond

Uurtarief van een hovenier

Op zoek naar een hovenier om de tuin te laten onderhouden? Hiervoor zijn bovenstaande punten niet van toepassing. Het belangrijkste zijn dan de uren die de hovenier maakt. Het gemiddelde uurtarief van een hovenier ligt rond de €40,- per uur.

Dit is een gemiddeld tarief, belangrijk is om te vragen wat er inclusief het uurtarief is. Mogelijk zijn er nog materiaal kosten of voorrijkosten die bovenop het uurtarief komen. Daarbij is het van belang om vooraf de uren vast te leggen die nodig zijn voor het onderhouden van de tuin. Maak de kosten zo transparant mogelijk om verrassingen te voorkomen.

Hoveniers vergelijken

Het vergelijken van hoveniers kan helpen om inzicht te krijgen in de kosten van een hovenier. Deze hoveniers zullen tijdens de vergelijking het antwoord geven op wat kost een hovenier. Het vergelijken is geheel gratis en uw wensen zullen centraal staan.

De besparingen kunnen oplopen tot wel 40% van de prijs die een tuinman rekent. Door de grote verschillen is het verstandig om de hoveniers naast elkaar te leggen. Welke voldoet aan de wensen en is het meest geschikt om uw tuin aan te leggen, te onderhouden of te ontwerpen!