Tips voor oprit bestraten

Een oprit bestraten lijkt misschien een gemakkelijk klusje, maar dat is het zeer zeker niet. Om uw oprit zo strak en stevig mogelijk te laten worden moet u rekening houden met een heleboel zaken. Niet alleen dient u met het juiste materiaal te werken, maar ook moet er rekening gehouden worden met zaken als de afwatering en drukverdeling. Een oprit bestraten vergt dus behoorlijk wat ervaring en vooral ook inspanning. Voor het kwalitatief bestraten van de oprit kunt u het beste een deskundige stratenmaker in de arm nemen.

Een mooie oprit

Het oog wil ook wat. De oprit is samen met uw voortuin het visitekaartje van uw huis. Iedere dag passeren mensen deze kant van uw huis en u wilt toch wel zeker weten dat de voorzijde van uw huis zich van zijn beste kant laat zien? Een oprit bestraten heeft daarom een duidelijk plan nodig. Welke stenen wilt u gebruiken? Welke bestratingsverbanden overweegt u? Wat zijn de afmetingen van uw nieuwe oprit?

Bij een nieuwe oprit bestraten heeft u vrije keuze in het kiezen van stenen. Bij een bestaande oprit is het mooi om de stenen qua kleur en type af te stemmen op de stenen die er al liggen. Een mooie oprit voegt waarde toe aan uw woning en aan uw woongenot. Het is daarom belangrijk dat u niet alleen kiest voor een kwalitatieve oprit, maar ook voor één die past bij uw woonwensen en smaak.

Een oprit bestraten

Oprit bestrating kiezen

Bij een oprit bestraten heeft u diverse keuzemogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor de gewenste afmeting, alhoewel dat bij bestaande opritten vaak alleen bestaat uit iets uitbreiden of vervangen van de oprit. U heeft ook de keuze uit diverse soorten materialen;

Tegels zijn de meest voordelige optie. Ze zijn goedkoop in de aanschaf en ze zijn gemakkelijk en snel te leggen. Indien u een stratenmaker inhuurt bent u dus niet zoveel geld kwijt aan het uurloon van de stratenmaker. U kunt kiezen uit gewone tegels of voor grindtegels. Betonnen tegels gaan minder lang mee dan de andere materialen die gebruikt worden om opritten mee te bestraten leggen. Trommelstenen zijn eigenlijk betonstenen die op een bepaalde manier bewerkt worden, waardoor ze een verouderd uiterlijk krijgen. Betonstenen en klinkers zijn sterker dan gewone tegels en gaan daardoor langer mee. Bovendien is deze steensoort populair, omdat ze een natuurlijker karakter hebben.

Grind wordt ook vaak gebruikt om een oprit mee te bestraten. Het is een karakteristieke vorm van bestraten en geeft uw oprit een verfijnde uitstraling. Het nadeel van een oprit bestraten met grind is dat de steentjes regelmatig aangeharkt moeten worden omdat ze opspatten als er overheen gereden wordt. Daarnaast is een goede fundering essentieel voor een oprit van grind.

Offerte bestrating aanvragen

Als u behoefte heeft aan deskundig advies dan kunt u deze altijd inwinnen bij een stratenmaker bij u in de buurt. De stratenmaker kan u voorzien van nuttige tips met betrekking tot het kiezen van het juiste materiaalsoort, bodemsoort en legwijze. U kunt een offerte voor de bestrating aanvragen bij meerdere stratenmakers om te vergelijken bij welk bedrijf u het voordeligst uit bent. Een oprit bestraten is een klus voor een vakman.