Welke kosten rekent een stratenmaker en bent u kwijt voor de diverse soorten bestratingen? Het bepalen van de kosten van een stratenmaker zijn uw wensen erg belangrijk. Voor bestraten zijn er veel mogelijkheden, zowel in structuur als in steensoort. Wellicht heeft u voorkeur, geeft deze dan ook aan. Op basis van deze wensen kan er een indicatie gemaakt worden van de kosten.

Soorten bestratingen

Zowel voor het nieuw aanleggen als renoveren is er in bestrating veel mogelijk. Allereerst is het belangrijk om te weten wat er bestraat dient te worden. Verschillende oppervlaktes zijn:

  • Een oprit
  • Terras aanleggen
  • Grind paden
  • Sierbestrating

Voor alle soorten zijn er diverse steensoorten mogelijk. Van kleine klinkers tot grote tegels, wat heeft u voorkeur. Dit kan afhankelijk zijn van de praktische werking en natuurlijk van het uiterlijk.

Stratenmaker aan het werk, wat kost dat?

Voordelen van bestraten

Wat zijn de grootste voordelen om bestraten boven een groene tuin te kiezen? Bestrating heeft als voordeel dat dit onderhoudsvrij is. Voor de kosten heeft dit op lange termijn dan ook veel voordelen. De kosten van een stratenmaker zijn dan ook vaak een investering voor de lange termijn. Waarbij de aanleg van een groene tuin vaak ook nog onderhoud vereist is, wilt/kunt u dit onderhoud niet zelf uitvoeren, dan zullen hier kosten aan verbonden zitten.

Bestrating zorgt ook voor leefruimte in de tuin. In de tuin met grond kan niet altijd gelopen worden en hierdoor is de bewegingsruimte meer beperkt. Bij bestrating kan er gebruikt gemaakt worden van de gehele tuin, ook het plaatsen van tafels/banken en stoelen is door de gehele tuin mogelijk.

Het (uur)tarief

Welk tarief rekent een stratenmaker? De totaalprijs zal grotendeels bepaald worden door het materiaal. Daarnaast is het uurtarief van belang, het uurtarief van een stratenmaker ligt rond de ‚ā¨35,- per uur. Ook kan er gekozen worden om per vierkante meter een prijs vast te stellen. Hierbij zal ook de steensoorten en het aantal m2 de prijs bepalen.

Hoeveel uur een stratenmaker bezig is, zal van uw keuzes afhangen. Logisch dat een stratenmaker met grote tegels minder lang bezig is dan met klinkers. Daarnaast kost het leggen van sierbestrating over het algemeen meer tijd dan een oprit aanleggen.

Stratenmakers vergelijken

Het is mogelijk om stratenmakers te vergelijken. Hierdoor krijgt u inzicht in de mogelijkheden bij diverse stratenmakers uit de regio. Geef duidelijk uw wensen aan en op basis hiervan zal er een indicatie gemaakt worden.

Een gratis vergelijking is binnen enkele minuten aangevraagd. Dit kan gemakkelijk een besparing van 30% opleveren op de totale kosten. De prijzen kunnen enorm verschillen en het is ook zeker niet aan te raden om zonder te vergelijken een stratenmaker in te huren.