De kosten van tuinonderhoud zijn geheel afhankelijk van hoeveel onderhoud de tuin vereist. Daarnaast zijn er verschillende soorten onderhoud, zo zal een boom op een andere manier onderhouden worden dan een vijver. Omdat de kosten zo erg bepaald worden door het type tuin is het voor ons onmogelijk hier een vaste kostprijs voor te geven. Natuurlijk kunnen wij u wel verder op weg helpen om zelf de kosten te kunnen berekenen. Om hier vervolgens om paar eenvoudige manieren op te besparen!

Het uurtarief van een hovenier

Een voorbeeld waar wij bij kunnen helpen is een indicatie van het uurtarief. Onderling tussen hoveniersbedrijven zit er nog een groot verschil tussen het tarief, gemiddeld kost een hovenier €45 per uur. Of hier eventuele kilometers in verrekend zijn zal in overleg met de tuinman zelf plaatsvinden.

Hoeveel uur een hovenier nodig heeft is van veel factoren afhankelijk. Is het onderhoud achterstallig dan zal er een grote onderhoudsbeurt moeten plaatsvinden. Er zal vooraf een indicatie plaats vinden hoeveel uur een hovenier nodig heeft voor uw tuin. Op basis hiervan kunt u keuzes maken uiteraard.

Kosten tuinonderhoud in een spaarvarken

Abonnement nemen op het onderhoud

Wilt u de tuin continue laten onderhouden om het gehele jaar door van een mooie tuin te kunnen genieten? Sluit dan een onderhoudsabonnement af met een plaatselijk hoveniersbedrijf. In overleg kan er besproken worden hoe vaak per jaar er onderhoud nodig is. Voor een tuin met veel beplanting zal er vaker onderhoud nodig zijn dan een tuin die grotendeels uit bestrating bestaat.

Deze kosten kunnen daarom ook variëren van 50 euro tot paar honderd euro per beurt. In combinatie met het aantal keer zal er een prijs voor het abonnement tot stand komen.

Bespaartips voor tuinonderhoud

Op verschillende manieren is het mogelijk om te besparen op het tuinonderhoud. Allereerst kan er bij de aanleg van de tuin op gelet worden. Kies voor een meer onderhoudsvrije tuin indien u zelf geen fan bent van het onderhouden. Ook zijn er bepaalde planten die minder zorg vereisen.

Om direct te besparen op de kosten tuinonderhoud, zonder in te hoeven leveren op het onderhoud, is er de mogelijkheid tot het vergelijken van hoveniers. Vul uw wensen in en vraag geheel gratis diverse offertes aan bij hoveniersbedrijven uit de regio. Met behulp van dit inzicht kunt u gemakkelijk een keuze maken en kiezen voor een geschikte tuinman voor uw tuinonderhoud.