Van tuinaanleg word gesproken op het moment dat er nog geen bestaande tuin is. Denk hierbij aan een nieuwbouw woning. Heeft u een woning aangeschaft waar een tuin bij zit, hier moet vaak nog een tuin worden aangelegd. Natuurlijk kunt u zelf de tuin aanleggen, afhankelijk van uw wensen en groene vingers is het mogelijk om deze zelf aan te leggen. Houdt u niet van het tuinieren maar wilt u wel genieten van een prachtige tuin? Een hovenier kan u helpen bij de tuinaanleg of andere klusjes in de tuin.

Verschil met tuinrenovatie

Vaak worden tuinrenovatie en tuinaanleg met elkaar verward. Waarbij het bij tuinaanleg gaat om nieuwbouw met nog niks in de tuin, gaat het bij tuinrenovatie om een bestaande tuin. Wanneer u een gehele nieuwe tuin wilt en de tuin is al een keer aangelegd, dan spreek je van een renovatie. Wat het grote verschil is tussen deze twee termen zit hem in het werk wat erbij komt kijken om een huidige tuin leeg te ruimen en zo te beginnen met de aanleg van een nieuwe tuin. Natuurlijk zijn er verschillende maten van tuinrenovatie. Bij de ene tuin zijn er kleine aanpassingen, waarbij een andere tuin helemaal ondersteboven wordt gehaald.

Een aanleggen van een tuin

Voorbereidingen treffen

De voorbereidingen die bij tuinaanleg moeten worden getroffen zijn minimaal, aangezien de tuin al vaak kaal word opgeleverd. Bij een tuinrenovatie ligt dit anders en kunt u afhankelijk van de verandering. Bij een grote verandering kunt u zelf al een stuk van de tuin opruimen. Hoe minder tijd een hovenier aan kwijt is, des te lager de totale kosten zullen zijn.

Bij een goede voorbereiding is er vaak ook al een tuinontwerp voor de hovenier gemaakt, op het moment dat u de hovenier dit zelf wil laten doen, bereid uw wensen goed voor. Door deze zo duidelijk mogelijk naar de hovenier te communiceren, zal het verloop soepel verlopen. Hoeveel tijd u in de voorbereiding stopt bent u zelf baas over. Alles is uit te besteden, maar ook zeker op alles is te besparen!

Kosten van tuinaanleg

De kosten van tuinaanleg zijn afhankelijk van uw wensen en het oppervlakte van de tuin. In overleg met een hoveniersbedrijf is het mogelijk om inzicht te krijgen over de mogelijke kosten. Wilt u meerdere hoveniers naast elkaar leggen en kijken wat ieder te bieden heeft, dan kunt u gebruik maken van onze vergelijkingsservice. Zo zullen uw wensen naar diverse hoveniers uit de regio worden gestuurd. Deze kunnen vervolgens reageren en u een voorstel doen.

Hoe belangrijk de kosten zijn tegenover het professionele resultaat. Zo zijn er veel hoveniersbedrijven die via hovenier-feitjes.nl in contact kunnen komen met u. Heeft u specifieke wensen, dan moet u dit zeker laten weten om hier uiteindelijk op in te kunnen spelen. Zo wordt het plaatje wat in uw hoofd zit uiteindelijk in de tuin geprojecteerd.