Het hebben van een tuinontwerp is erg handig bij de aanleg van een nieuwe tuin of als u de tuin anders wilt inrichten. Veelal staat een tuinontwerp bekend als een bovenaanzicht van de tuin met daarop simpele tekeningen van hetgeen wat er in de tuin komt. De tijden veranderen en de techniek veranderd mee. Een 3d tuinontwerp is daar een goed voorbeeld van. Hierdoor komt de tuin echt tot leven en is de ervaring veel realistischer. Wilt u een 3d ontwerp van uw droomtuin? Dan is dit op verschillende manieren te realiseren. Lees verder om achter de mogelijkheden te komen.

Voordelen van een tuinontwerp in 3d

Welke voordelen heeft een 3d tuinontwerp tegenover een klassiek ontwerp van de tuin? Er zijn een aantal voordelen waarvoor een 3d ontwerp de voorkeur dient te hebben.

  • Het is erg realistisch en laat niks tot de verbeelding over.
  • De hoogte van objecten komt duidelijker in beeld.
  • Wat je op het ontwerp ziet, zo gaat het er in de tuin ook uit zien. Het laat niks aan je verbeelding over.

Op basis hiervan is te zien dat 3d heel goed helpt bij het ontwerpen van uw droomtuin.

3D tuinontwerp online maken

Wilt u aan de slag met het tekenen van uw droomtuin en hier vervolgens een tuinontwerp in 3d van krijgen. Online zijn er diverse mogelijkheden om een 3d tuinontwerp te maken. Via het internet is het erg eenvoudig om dergelijke ontwerpen zelf te maken. Het begint altijd met een 2d ontwerp zoals het altijd was. Vervolgens kan deze omgezet worden naar een 3d ontwerp. Hierin kan nogmaals naar de tuin gekeken worden en of alles netjes past.

Een 3d ontwerp van een tuin

Een dergelijk tuinontwerp is dus erg eenvoudig om te maken. Belangrijkste is om goed in gedachte te hebben wat u precies wilt. Vervolgens is het opzetten van de tuin in 2d, waarna de tuin omgezet kan worden naar 3d. Natuurlijk kunnen er dan nog aanpassingen gedaan worden om het zo te perfectioneren.

Welke website kan ons hierbij helpen? Een veel gebruikte site is Yardendesign.com. Erg gemakkelijk in gebruik en flexibel genoeg om uw droomtuin te maken. Hier de technische aspecten kunnen niet via de website gecontroleerd worden. Hiervoor komt er toch meer kennis van een hovenier bij kijken, deze moet dan uiteraard ingehuurd worden.

Een tuinarchitect inschakelen

Toch liever een professional die helpt met het ontwerpen van de tuin. Naast het ontwerpen en de aanblik, is het technische aspect natuurlijk net zo belangrijk. De tuin kan er nog wel zo mooi uit zien, maar als deze niet uitgevoerd kan worden, heeft u er alsnog niks aan.

Een tuinarchitect kan u verder helpen met het ontwerpen van uw tuin. Zo ook in 3d als u dat wenst. Voor specifieke wensen is het dan eenvoudig om de architect de opdracht te geven en vervolgens krijgt u hiervan het resultaat te zien. Ook dit ontwerp is natuurlijk aan te passen totdat u tevreden bent.

Om in contact te komen met een tuinarchitect raden wij aan om een vergelijking aan te vragen. Zo komt u in contact met bedrijven uit de regio die u kunnen helpen bij het ontwikkelen van een 3d tuinontwerp. Door gratis te vergelijken krijgt u inzicht in de kosten die hieraan verbonden zitten.